Viljandi autoaiad pakuvad peamiselt välismaise ajalooga sõidukeid

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Jämejala ristis asuva Autosalong OÜ müügiplatsil on Viljandis tegutsevatest autoaedadest kõige suurem autopark.
Jämejala ristis asuva Autosalong OÜ müügiplatsil on Viljandis tegutsevatest autoaedadest kõige suurem autopark. Foto: Gerthrud Grents

Millised on valikud siis, kui perele on vaja soetada uus sõiduvahend, kuid salongist uhiuue auto ostmiseks raha napib? Õigemini on seda umbes-täpselt 6000 eurot. Ülevaade Viljandi autoaedadest näitab, et peamiselt pakutakse kasutatud autosid, mille täit ajalugu on peaaegu võimatu välja selgitada.

Fookusesse sai võetud neli Viljandi autoaeda ning igaühest neist kaks sõidukit. Teise või kolmanda ringi autosid müüvaid ettevõtteid on Viljandis veelgi, kuid valikusse jäi neist inforegistri andmete põhjal kolm suurima käibega tegijat ning üks turu uuem tegija. Uuringus osalevate autode maksumus ei tohtinud ületada 6000 eurot ning auto pidi olema perele sobilik ehk mahtuniversaal või universaal.

Autoaedades käimisel saadud ülevaade näitab, et Viljandis müüakse üsna palju Euroopast toodud autosid, mis ei ole arvele võetud ning seetõttu ei näe ka VIN-koodi järgi otsides maanteeameti koduleheküljelt nende ajalugu. Müügil olevate autode uurimisel hinnati sõiduki ajalugu, kere seisukorda ning müügimehe jutu vastavust ajalookontrollist selgunud faktidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles