Kutsekooli astunute seas on palju täiskasvanuid

Alice Lokk
, reporter
Copy
Paljud kutsekooli suundujad on täiskasvanud, kes soovivad omandada lisaeriala. Pildil panid enda oskusi proovile müürsepad, kes osalesid Viljandi kutseõppekeskuses korraldataval «Jõulukellu» võistlusel.
Paljud kutsekooli suundujad on täiskasvanud, kes soovivad omandada lisaeriala. Pildil panid enda oskusi proovile müürsepad, kes osalesid Viljandi kutseõppekeskuses korraldataval «Jõulukellu» võistlusel. Foto: Marko Saarm

Viljandi kutseõppekeskuses asub tänavu õppima rohkem kui 700 inimest ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli on laekunud üle 200 avalduse. Mõlema kooli uutest õpilastest moodustavad suure osa täiskasvanud, kes lähevad omandama lisaeriala.

Viljandi kutseõppekeskuse õppejuht Helen Roosileht ütles, et praeguse tulemusega, mis on 709, võib väga rahul olla. «Me ei kogunud seda arvu terve suve jooksul, vaid kohe pärast jaanipäeva,» täpsustas ta.

Roosilehe sõnutsi said erialad üldiselt hästi täidetud ning miinimum on saavutatud. Populaarsemad on IT-erialad. Näiteks IT-süsteemide spetsialisti erialal, millele võeti 22 inimest, tekkis tugev konkurents. Samuti on suur huvi sõiduautotehniku ja automaalri eriala vastu. «Kiiresti täitus ka ehitusviimistluse grupp,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles