Kõpu kutsub pitsapeole

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Kõpu mõisa pargis küpsetatakse laupäeval taas pitsasid.
Kõpu mõisa pargis küpsetatakse laupäeval taas pitsasid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eeloleval laupäeval võib Kõpu mõisa pargis nautida elavat muusikat, kodumaisest toodangust valmistatud veine ning puuahjus küpsetatud pitsasid. Juba viiendat korda teoks saav "Pizzafest" kutsub külalisi nii sööma kui endale ise pitsat valmistama.

Pitsafestivali korraldamise idee sündis ürituse kodulehe andmetel aastaid tagasi, kui Suure-Kõpu mõisa restaureerimisel avati Pompei stiilis seinamaalingud. Itaalia-hõnguliste maalingute ümber hakkas kasvama ideepagas, et mõisaga võiks siduda Itaaliat ja sellega seonduvat. Itaaliasse tehtud õppereisil sai selgeks, et sealsele rahvale on tähtis kohalik toit ja omatoodang ning sellest kõigest inspireerituna sündis mõte korraldada pitsafestival, millel inimesed saaksid maitsta erinevalt küpsetatud pitsasid ning kõrvale juua Eestis valmistatud veini.

Korraldajate sõnul on tähtis kohalik toit, seetõttu soovitaksegi "Pizzafestil" tuua huvilisteni maitseelamused, mis on valminud kas siinses piirkonnas või vähemasti Eesti pinnal. Lisaks soovivad nad julgustada külalisi ise pitsat valmistama. Kõlab elav muusika ja pakutakse palju tegevust lastele.

Päeva juhib pitsameister Emil Rutiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles