Rahvatantsujuhid kohtuvad täna Olustveres

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Tantsupeo tule süütamine juuli algul
Tantsupeo tule süütamine juuli algul Foto: Mihkel Maripuu

Täna sai rahvakultuuri keskuse ning Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi eestvedamisel Olustvere mõisas kokku sadakond rahvatantsujuhti, et nelja päeva jooksul vaadata üheskoos tagasi möödunud tantsupeole, õppida autori- ja pärimustantse, osaleda treeningtundides, kuulata füsioterapeudi nõuandeid ning värskendada teadmisi enesejuhtimisest.

Rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi tantsuspetsialisti Ülle Feršeli sõnul on suvekursustel kujunenud väärtuslikuks traditsiooniks autori käe all tantsu õppimine. "Tänavu õpetavad oma tantse legendaarsed tantsujuhid Ilma Adamson, Ene Jakobson ja Ülo Luht, samuti põlvkonna jagu noorem Kätrin Järvis. Tantsu autorid seletavad tantsu lahti, täpsustavad põhisamme ja kombinatsioone, annavad tantsule oma emotsiooni," selgitas ta.

Suvekursusel üheskoos õppides, õpetades ja meelt lahutades saavad tantsujuhid välja puhata tantspeoväsimust ning ammutada ideid uueks hooajaks. "Me saame rääkida traditsioonide jätkumisest üksnes siis, kui väärtustame inimest nende tegevuste taga. Teie, kes olete täna siin, ja kõik need, kes tänasele suvekursusele ei jõudnud, olete meie rahvatantsu traditsiooni kandjad, arendajad ning hoidjad," ütles rahvakultuuri keskuse direktor Kalle Vister oma avakõnes.

Täna õhtul on kõigil võimalik osa saada tänavuse tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste juhendatava tantsurühma Vabajalg kontserdist ning kesknädalal lähevad kursusel osalejad vaatama Heimtali muuseumi ja Anu Raua pärimustalu.

Rahvatantsujuhtide suvekursus on pikkade traditsioonidega populaarne õppevorm, esimesed suvekursused korraldati juba viiekümnendatel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles