Kärstnas pannakse lapsed kolmandat korda liikuma

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Kärstna mõis 2016. aastal
Kärstna mõis 2016. aastal Foto: Marko Saarm

Täna on Kärstna mõisa pargis laste liikumispäev, mis on viimane suve jooksul korraldatud sarjast. Juunis oli võimalik osaleda jooksupäeval ja juulis pallipäeval ning täna kell 18 algab mängude päev.

Viljandi valla kodulehele üles pandud plakatilt võib lugeda, et jooksupäeval läbiti takistusrada ning tehti Tammeringi jooksu, kotisjooksu, sabajooksu ja pargijooksu ning pallipäeval mängiti jalgpalli ning visati täpsust ja kaugust. Tänasel mängude päeval on kavas teatevõistlusi ja orienteerumine pargis.

Kärstna mõisa perenaine Urve Kass ütles, et orienteerumisvõistlusel tuleb tunda puid. "Puude otsas on juhendid, kuhu edasi liikuda. Pargis on kokku 18 punkti, mis tuleb üles otsida ning nende juures ülesandeid lahendada," rääkis Kass.

Lisaks on plaanis liikumismängud ja lõpuks on suur auhinnalaud, kus pakutakse puuvilja ja jäätist.

Ürituse korraldaja Urve Kassi sõnul oli juunikuisel liikumispäeval kohal 35 last koos vanematega ja seetõttu oli koos peaaegu 60 inimest. Et juulikuine liikumispäev oli vihmane, mindi Kärstna spordihoone võimlasse ja koos vanematega oli osalejaid peaaegu 40.

Urve Kassi hinnangul on üritused läinud väga hästi, sest need annavad lastele ja vanematele võimaluse koos olla ning omavahel suhelda. "Väga paljudele väikestele inimestele on see võib-olla esimene võistlust, sest enamik lapsi on lasteaiaealised. Väga paljud saavad siit sõpru."

Kõigil kolmel võistluspäeval osalenu saab medali.

Facebooki ürituses on märgitud, et projekt on raha saanud Viljandi vallavalitsuselt ja kohaliku omaalgatuse programmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles