Harjumaa bussimured Viljandit ei mõjuta

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Viljandis teenindavad sõitjaid uued bussid ning Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhi sõnul nendega muret ei ole.
Viljandis teenindavad sõitjaid uued bussid ning Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhi sõnul nendega muret ei ole. Foto: Marko Saarm

Põhja-Eesti ühistranspordikeskus soovib bussifirma rikkumistele viidates lõpetada enne tähtaja lõppu lepingud osaühinguga Atko Liinid ning majandusministeerium on teatanud selle ettevõtte suhtes haldusmenetluse algatamisest. Harjumaa sündmused Viljandimaa bussiliiklust ei mõjuta, sest juriidiliselt teenindab siinseid bussiliine teine ettevõte – Atko Bussiliinid.

Harjumaal nimetas ühistranspordikeskus suurimateks probleemideks, et Atko Liinide bussid ei ole korras ning bussijuhtidel on suur koormus. Majandusministeerium algatas Atko Liinide suhtes haldusmenetluse, mille käigus võib teoreetiliselt firma tegevusloa peatada. See tähendaks seda, et ühistranspordikeskus peaks liinidele leidma uue vedaja, kuid sellel peaks olema välja panna 60 uut bussi.

Selgub, et isegi kui osaühing Atko Liinid tegevusloa kaotaks, siis Viljandimaad see ei mõjutaks, sest siin tegutseb aktsiaselts Atko Bussiliinid. Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhatuse liikme Kaupo Kase sõnul Viljandimaal busside korrasolekuga muret ei ole, sest siin kandis vuravad ringi vaid aasta vanad bussid.

Atko Liinid teeb ATKO Grupi kodulehe andmeil bussivedusid Harjumaal, Paides ja Saaremaal ning Atko Bussiliinid Ida-Virumaal, Jõgevamaal, Pärnumaal, Valgamaal ja Viljandimaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles