Rikked jätsid hulga inimesi elektrita

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikete parandamine.
Rikete parandamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii Viljandis kui Karksi vallas pidi hulk inimesi laupäeval hakkama saama elektrita. Pärast avariid kulus elektrikutel mõlemal pool üle kümne tunni, et rike kõrvaldada.

Laupäeva hommikul pisut pärast kella kümmet kadus vool Paalalinnas vana Paala poe ümbruses. Riket asus kõrvaldama kaks brigaadi, ent sellest hoolimata kulus kümme tundi, enne kui 158 majapidamist elektri tagasi said.

Kaabel ja trafo purunesid

«Avarii likvideerimine võttis oodatust kauem aega, sest rikkekohti oli kaks ja rikke kõrvaldamise käigus tööde maht suurenes,» nentis Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonispetsialist Tuuli Sokmann.

Alajaamas olid viga saanud nii trafo kui kaabel. Tõenäoliselt olid need vanuse tõttu lihtsalt väsinud.

«Mõistame, et elektri puudumine põhjustab klientidele palju ebamugavust, kuid paraku siin kiiremini rikkeid kõrvaldada ei õnnestunud,» lisas Sokmann. «Nii trafo kui ka kaabel tuli lõpuks välja vahetada.»

Paalalinna elanikud said elektri tagasi kell 20.15.

Kolm ja pool tundi pärast Viljandis juhtunut tuli rikkebrigaadile teade, et Karksi-Nuias Kärstna liinil on keskpingerike. Seal oli katkenud juhe. Esmalt pidid elektrikud rikkekoha üles leidma ja selleks tuli õhuliin läbi käia.

Alles seejärel sai seda parandama hakata. Rikkekoht paiknes jõe lähedal, kus pinnas oli väga pehme.

Juhe võis katkeda lühise tagajärjel tekkinud kaarleegist. Lühise tekkepõhjust ei osanud Sokmann eile öelda. «Seda võis põhjustada puu või lind,» lisas ta.

Karksi vallas taastus elektriühendus pärast kella kolme öösel.

Kolm brigaadi on ootel

Tuuli Sokmanni teatel on Viljandimaal rikete likvideerimiseks Eesti Energial tavaolukorras tööl kaks enda brigaadi ja üks partnerfirma brigaad. «Ette teatades saame partneri kaudu värvata rohkem brigaade,» lisas ta.

Tugeva tuule tõttu oli nädalavahetusel lisaks eelmainitud keskpingeriketele kümmekond madalpingeriket ja rikkebrigaadidel oli tööd palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles