Kahjude ärahoidmiseks kütitakse neli mõmmikut

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Kümme aastat tagasi olid tähelepanu keskpunktis kolm mõmmikut kes Viljandimaal Jõesuu silla ja Vaibla vahel ringi uitasid, end maantee ääres tihti inimestele näitasid ning aeg-ajalt taluõuedes toitu otsimas käisid.
Kümme aastat tagasi olid tähelepanu keskpunktis kolm mõmmikut kes Viljandimaal Jõesuu silla ja Vaibla vahel ringi uitasid, end maantee ääres tihti inimestele näitasid ning aeg-ajalt taluõuedes toitu otsimas käisid. Foto: Elmo Riig

Eile alanud jahihooajal lubatakse Viljandimaal küttida neli karu, mis on viimaste aastate suurim arv. Luba anti arvukuse piiramiseks, mitte seetõttu, et kaitsealune liik oleks viimase aasta jooksul siin kandis inimestele suurt kahju teinud.

«Mõnes kohas on mesitarusid rünnatud, aga suhteliselt vähe,» kommenteeris karude tehtud kahju Viljandimaa jahimeeste liidu juhatuse esimees Priit Vahtramäe. Veelgi enam, sageli kutsus kurja karja hoopis inimeste endi tegevus. «Pooled juhtumid tingis see, et mesipuud viidi metsa ja karu vaatas, et talle toodi süüa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles