Viljandimaalt ühtegi illegaalset töötajat ei leitud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Politseinikud, maksuametnikud ja tööinspektorid teevad tihti ühiseid reide, et leida ebaseaduslikult Eestis töötavaid inimesi.
Politseinikud, maksuametnikud ja tööinspektorid teevad tihti ühiseid reide, et leida ebaseaduslikult Eestis töötavaid inimesi. Foto: Mihkel Maripuu

Juuli viimasel päeval kontrollisid piiriametnikud ja Viljandi politseinikud nelja maakonna ettevõtet, et välja selgitada, ega neis ole illegaalselt Eestis töötavaid välismaalasi või tagaotsitavaid inimesi. Ühtegi rikkumist ei leitud.

Viljandimaal on seitsme kuu jooksul registreeritud üks juhtum, kus on leitud inimene, kes on Eestis viibinud ja töötanud seadusliku aluseta. Mullu oli selliseid juhtumeid mitu ning põldudelt või ehituselt tabati mõne reidi käigus korraga ka enam kui kümme ebaseaduslikku töötajat.

Tänavu on Lõuna prefektuuri piiriametnikud üle kogu Lõuna-Eesti teinud ligemale 30 kontrollkäiku. Kontrollitud on 60 ettevõtet ja 299 isikut. Rikkumisi on leitud seitsmes ettevõttes ja 31 inimese suhtes on alustatud süüteomenetlust.

Aasta algusest juuni lõpuni on Lõuna prefektuuris alustatud välismaalaste seaduse rikkumiste pärast 56 süüteomenetlust, neist üks Viljandimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles