Välkkiire lennumeister Säde on Euroopa pronksine koer

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Sädele meeldib põld, millel oma kiirust ja pöördeid näidata. Pilt on tehtud hurtade maastikujooksu Euroopa meistrivõistlustel, kus ta sai kolmanda koha.
Sädele meeldib põld, millel oma kiirust ja pöördeid näidata. Pilt on tehtud hurtade maastikujooksu Euroopa meistrivõistlustel, kus ta sai kolmanda koha. Foto: Anifotografia

Hurtade maastikujooksu Euroopa meistrivõistlustel pronksi noppinud viljandlanna Säde sihib Vana Maailma kõrgeimat sporditippu, treenib tublisti ning vohmib süüa kõige kvaliteetsemat veise sisefileed.

Etna cirneco tõugu Säde on aasta ja kaheksa kuune ning kaalub 9,9 kilogrammi. Tema ametlik nimi on Flightmaster Now and Forever, mis eesti keelde tõlgituna tähendab lennumeistrit nüüd ja igavesti. Tõule ja nimele vääriliselt on Säde äärmiselt kiire ja taibukas, ta on palju käinud võistlustel ja näitustel.

Jaanipäeva eel Pärnumaal peetud Euroopa meistrivõistlustel osales kuus emast ja kuus isast cirneco’t. Tavakohaselt olid kogult väiksemad emased edukamad, sest nad on põllul paremad laveerijad ja oskavad osavamalt nurki võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles