Viljandi pärimusmuusika festivalil oli ligi 25 000 külalist

Priscilla Õmblus
Copy
Neli päeva kestnud Viljandi pärimusmuusika festivalil käis ligi 25 000 inimest. Eelmiste aastatega võrreldes püsib külaliste arv stabiilne.
Neli päeva kestnud Viljandi pärimusmuusika festivalil käis ligi 25 000 inimest. Eelmiste aastatega võrreldes püsib külaliste arv stabiilne. Foto: Elmo Riig

Eile lõppenud Viljandi pärimusmuusika festivalil käis nelja päeva jooksul ligikaudu 25 000 inimest. Festivali pealiku Ando Kivibergi sõnutsi võib Viljandi pärimusmuusika festivali igati kordaläinuks pidada.

Ando Kiviberg tänab kõiki, kes festivali õnnestumisele kaasa aitasid. "Suur tänu suurepärastele artistidele, meie publikule, kes igal aastal juuli lõpus taas Viljandisse tuleb, ning korraldustiimile."  

Piletimüügipealiku Anu Rannu sõnu püsib publiku hulk aastati stabiilsena. Nimetatud ligikaudu 25 000 külalise hulka arvatakse festivalipassi, päevapassi, noorte- ja seeniorpassi omanikud, üksikkontsertide piletite ostjad ning pärimeetri pääsme soetanud inimesed. "Eriti rõõmustav on see, et esimesena said otsa noortepassid. See näitab, et noore publiku huvi pärimusmuusika festivali vastu on väga suur," ütles Rannu. 

Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja ja festivali programmijuht Tarmo Noormaa sõnul on Viljandi pärimusmuusika festivali fenomen see, et sellel tunnevad end hästi ja teretulnult kõik põlvkonnad. "See, et noori on festivalil palju, näitab aga, et meie sihiteadlik töö noorte pärimusmuusika juurde toomisega kannab vilja," rääkis Noormaa. Noored on need, kes meie kultuuri ja keelt edasi viivad, festivalil lähevad aga kontsertidel esimestena tantsima, tõmbavad rahva endaga kaasa ja aitavad nii meeleolu luua."

Festivali uued sammud jätkusuutliku korralduse vallas võeti hästi vastu ning korraldajate hinnangul võib katsetusi esimese aasta kohta kordaläinuks pidada. 

Festivali neli päeva möödusid rahulikult ja ilma suuremate vahejuhtumiteta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles