PALJU ÕNNE! 27 aastat folgifestivali korraldanud Ando Kiviberg saab 50-aastaseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy

1990. aastat algul Viljandi kultuurikolledžisse pärimusmuusikat õppima tulnud Ando Kiviberg on aastate jooksul olnud ettevõtja, muinsuskaitseameti tippjuht, Eesti pärimusmuusika keskuse ja sellega kaasas käiva lossimägede veerel seisva aida rajaja, poliitik, linnapea ning ministeeriumi ametnik. Kõigi nende ametitega on aga alati kaasas käinud Viljandi folgifestivali pealiku töö. Täna saab Ando Kiviberg 50-aastaseks.

Sakala fotoarhiivis on esimene pilt Ando Kivibergist teadmata ajast ning teadmata autorilt, sest pilt on fotograafi templiga dateerimata. Võib arvata, et foto on pärit ajast, mil korraldati päris esimest folgipidu, mis toona kandis Pärimusa nime.

Esimene kindlalt dateeritud foto pärineb 1996. aasta juulist, mil folgipidu oli Viljandis saanud juba sellise suuruse, et seda märgati ning Ando Kiviberg andis folgireede hommikul Sakala toonasele peatoimetajale Rubiini kinos asuvas kontoris väikese intervjuu. See oli aeg, mil Kiviberg pidas koos sõpradega Viljandis kino Rubiin ning pubi nime Turbiin. 2001. aastal pälvis Kiviberg oma tegevuse eest presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles