President tuleb Puuluupi vaatama. Palavus on juba varem kohal

Margus Haav
, reporter
Copy
Puuluup Saku suurhallis vahetult pärast parima folkalbumi auhinna kättesaamist.
Puuluup Saku suurhallis vahetult pärast parima folkalbumi auhinna kättesaamist. Foto: Villem Valme

XXVII Viljandi pärimusmuusika festivali avapäeval käis üle 8000 inimese. Täna õhtul on festivalile oodata ka president Kersti Kaljulaidi, kes kuulab ansambli Puuluup kontserti Telia Kaevumäe laval ning tervitab festivali meeskonda pärimusmuusika aidas. 

"Märkimisväärne on see, et juba esimesel festivalipäeval oli Viljandis kohal pisut rohkem kui 90 protsenti festivalipassi omanikest,” ütles piletimüügipealik Anu Rannu. „Rõõm on näha, et passiomanikud väärtustavad iga päeva ning soovivad võtta festivalist viimast.”

Korraldajate teatel möödus esimene päev üldjoontes rahulikult. Turvameeskond tegi oma tööd tõhusalt ning avastas väravas tavapärast isikuasjade läbivaatust tehes ühelt inimeselt väikese koguse narkootilist ainet, omanik anti üle politseile. Punase Risti poole pöörduti väiksemate tervisemuredega. Üks vanem festivalikülastaja vajas kiirabi abi ning toimetati haiglasse.   

Ilmaennustus lubab eelolevateks festivalipäevadeks palavaid ja päikeselisi päevi. Seetõttu tuletavad korraldajad meelde, et muusika nautimiseks on oluline hoolitseda enda ja oma lähedaste tervise eest tavapäraste vahenditega nagu peakate ja piisav vee joomine. Kraanivett saab ammutada festivalialal ja linnas asuvatest joogiveepunktidest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles