Riik jättis eaka inimese isikukoodi muutmise järel hätta (1)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Vastemõisas elav 83-aastane Maimu Parm püsib rõõmsameelne hoolimata sellest, et tal on südamestimulaator, kehv silmanägemine ja pärast isikukoodi muutumist raskusi ravimite kättesaamise ja arsti juurde pääsemisega. Talle pakub seltsi uudishimulik kass Pipi.
Vastemõisas elav 83-aastane Maimu Parm püsib rõõmsameelne hoolimata sellest, et tal on südamestimulaator, kehv silmanägemine ja pärast isikukoodi muutumist raskusi ravimite kättesaamise ja arsti juurde pääsemisega. Talle pakub seltsi uudishimulik kass Pipi. Foto: Gerthrud Grents

«Ravimeid on mul vaja ja ma ei tea, kuidas ma need kätte saan. See on minu jaoks eluküsimus,» ütles Vastemõisas elav 83-aastane Maimu Parm. Varakevadel sai ta siseministeeriumi korraldusel uue isikukoodi, kuid süsteemid seda ei tunnista. Seepärast on tal raskusi nii ravimite kättesaamise kui arsti juurde pääsemisega, ametkonnad laiutavad tema mure peale aga käsi.

Kuigi siseministeerium kinnitas mullu sügisel isikukoodide muutumisest kõnelevas pressiteates, et protsess peab inimesele olema võimalikult mugav, selgub kõnealusest juhtumist, et probleemide korral tuleb inimesel endal asutustele muudatusest teada anda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles