Viljandi pärimusmuusika festival saab homme avapaugu

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Neljapäeval algab 27. Viljandi pärimusmuusika festival.
Neljapäeval algab 27. Viljandi pärimusmuusika festival. Foto: Marko Saarm

27. Viljandi pärimusmuusika festival avatakse neljapäeval kell 13 Kaevumäel kontserdiga, mille lavastab Arno Tamm. Pühapäevani kestva festivali põhiprogrammis on rohkem kui 70 kontserti, koos Rohelise lava ja kõrvalprogrammi ülesastumistega on kavas ligi 130 kontserti. 

Festivali avamisele eelnev rongkäik algab kell 12.30 Uku keskuse juurest ja sellega on oodatud ühinema kõik pärimusmuusika sõbrad. Arno Tamme lavastatud kontserdil mängivad Viljandi noorte sümfooniaorkester, Eesti Etno laagri juhendajad, Cätlin Mägi, Herbert Konnula, Regina Mänd, Juhan Uppin, Maarja Soomre ja trio Viuväuvau.

Festivali teema on sel aastal "Hea lugu!" ning programmist leiab rohkesti nii uusi kui juba tuntud esinejaid. 

Festivali põhiprogrammi on lisandunud kaks kontserti: Taist pärit Moradokmai Theatre Community astub üles reedel kell 22 ning Eesti ansambel Pärlin laupäeval kell 22.30 Suure toa nime kandvas kontserdikohas, mis paikneb kultuuriakadeemia hoones. 

Sel aastal on kõigi tantsusõprade rõõmuks Vabaduse platsil taas ööklubi telk, kus programm kestab hilisööni. 

"Viljandi pärimusmuusika festivali kõige tähtsam ülesanne on meie muusikalise emakeele elavana hoidmine ja propageerimine," ütles festivali pealik Ando Kiviberg pressiteate vahendusel. "Olen kindel, et ka tänavune festival täidab seda ülesannet järjekordselt eeskujulikult."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles