Abja suvi ei möödu akordionimuusikata

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Akordionistid on Abja suvepäevadel alati kohal.
Akordionistid on Abja suvepäevadel alati kohal. Foto: Urmas Luik

Abja suvepäevade juurde kuulub juba kümnendat aastat kindlalt akordionfest.

"Ega see  ju päris suur festival ole, nimigi näitb, et väikene," selgitas sündmuse eestvedaja, akordioniõpetaja Valdo Värk ja lisas, et  Mulgimaa pealinna akordionfest on Pärnu akordionifestivali, mida samuti tema korraldab, väiksem õde. "Nii väikses kohas päris festival välja ei vea," leidis ta.

Siiski jätkub akordionimuusikat Abaja suvepäevadele tervelt kaheks päevaks. Täna esineb Abja mini-akordionbänd. "Kahjuks ei saa esineda meie suurem, mitmel pool esinemas käinud ja tuntust kogunud Abja akordion-bänd. Täna pidi olema nende viimane etteaste selles koosseisuga, sest mitu pillimeest lahkub siit piirkonnast, üks isegi välismaale. Paraku jäi üks poiss haigeks ja peame loobuma," rääkis õpetaja, kuid lisas rõõmunoodiga, et jääjad saavad pillimängu jätkata ansamblis Baltic Tremolo ning juba 20. augustil esineda Lilli piiripunktis Balti keti 30. aastapäeval.

Valdo Värgi plaan edaspidi akordionfestile tuua ka akordioni sugulaspille teeb tänavu otsa lahti ning homme kuuleb Abjas musitseerimas Ants Tauli lõõts- ja torupillil  ning suupilliklubi Piccolo. "Lõõtspill ja suupill pakuvad veidi teistsugust kõlavärvi ning teevad suvepäevadel kõlava muusika mitmekesisemaks," ütles akordionist.

Suurim laupäeval esinev akordionistide koosseis on Pärnu Kunstide maja akordionistide ansambel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles