Solman: mina ei kiusa kedagi (4)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Rahvastikuminister Riina Solman külastas möödunud reedel oma sünnilinna Viljandit.
Rahvastikuminister Riina Solman külastas möödunud reedel oma sünnilinna Viljandit. Foto: Erik Prozes

Möödunud reedel oma sünnilinna Viljandit külastanud rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) peab talle nimeseaduse tõttu osaks saanud süüdistusi samasooliste perekondade kiusamises alusetuks.

Rahvastiku juurdekasvust rääkides tõdes minister, et ühiskonnas toimuvad arutelud ei tohi viia selleni, et naised tunnevad survet sünnitada ja seeläbi üksinda Eesti vabariiki päästa.

Selle asemel tuleb keskenduda pere- ja lastesõbraliku ühiskonna arendamisele ja tagada, et oleks tublisid mehi, kellega koos naised perekonda luua sooviksid. Viimati nimetatu tagamiseks tuleb alustada haridussüsteemist, kus poisid kipuvad endiselt tüdrukutest maha jääma ega kujune seega naistele soositud partneriteks.

Ütlesite töökäte puuduse üle kurtnud ettevõtte Hansa Candle juhile lohutuseks, et Viljandi lasterikaste perede liidu liikmed lubasid Viljandimaale lapsi juurde sünnitada. Ent kuidas tagada, et need lapsed suureks kasvades Viljandisse jäävad?

Ütlesin naljaga pooleks, kuid see on muidugi probleem. Laseme maapiirkondades lapsi kasvatada ja seda halvemates tingimustes kui pealinnas. Siin on ikkagi vähem võimalusi. Siis tõmbame järelkasvu linna ja maale midagi tagasi ei anna.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles