Uus leid lossimägedes tõi spetsialisti silmisse sära

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Sel nädalal välja kaevatud müürijupi juures jätkuvad restaureerimistööd pärast seda, kui oma nõuanded on andnud arhitekt Mart Keskküla.
Sel nädalal välja kaevatud müürijupi juures jätkuvad restaureerimistööd pärast seda, kui oma nõuanded on andnud arhitekt Mart Keskküla. Foto: Marek Sandermat

Kuna mullu aasta lõpus avastati ühel Viljandi ordulinnuse varemete müürijupil pikipraod, oli kohe selge, kus sel suvel restaureerimis- ja konserveerimistöid jätkata tuleb. Töödele eelnenud arheoloogilised kaevamised tõid päevavalgele leiu, mis pani Viljandi linnavalitsuse kultuuriväärtuste spetsialistil silmad rõõmust särama ja võib viia tööde tegija sõnul lausa lossimägede skeemi ümbertegemiseni.

Üleeile tulid kaevamistööde käigus päevavalgele uus müürijupp ja suur sillutise kivi, mis võivad anda aimu sellest, kui lai Teiselt Kirsimäelt Kaevumäele viiv tee omal ajal oli. «Kui me siit veel välja puhastaksime, saaksime omaaegse teelaiuse kenasti kätte,» ütles Viljandi linnavalitsuse kultuuriväärtuste spetsialist Monika Vestman praeguse jalgtee kõrval olevale rohealale viidates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles