Nädalalõpp Mulgimaal. Öökontsert, päikesetõusu kepikõnd ja õllenautleja võistlus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Fotomeenutus eelmistelt kodukandipäevadelt.
Fotomeenutus eelmistelt kodukandipäevadelt. Foto: Hege-lee Paiste/Sakala

Kesköine kirikukontsert, hommikul kell 4.20 algav kepikõnd ümber Karksi-Nuia järve ning pühapäevane Mulgi õlle tundmise võistlus on mõni üksik ettevõtmine reedel algavatel ja kogu nädalavahetuse kestvatel Karksi kihelkonna päevadel.

Algaval nädalavahetusel, 12.–14. juulini peetakse Karksi-Nuias Karksi kihelkonna päevi ja esimest Mulgi toidu festivali.

Reedel kell 16 avatakse kihelkonnapäevad Karksi-Nuia keskplatsil. Lastele on kinopiknik, kus Karksi-Nuia kultuurikeskuse seinal leedekraanil näidatakse filmi “Lotte ja kadunud lohed” ning pärast seda astub üles Karksi-Nuia noortekeskuse näitering K17 etendusega "Võõrandumine". Kell 20 esineb Karksi Peetri kirikus ansambel Puuluup ning südaööl algab kirikus öökontsert, kus esinevad muusikud Riiast.

Need, kes tahavad osa saada öökontserdist, aga mitte ilma jääda laupäeva esimesest sündmusest, saavad magada vaid paar tundi, sest laupäeval kell 4.20 antakse kultuurikeskuse juurest start kepikõnnile ümber Karksi-Nuia paisjärve.

Kell 9 algab laat ning terve päeva on pealaval tihe programm. Kell 12 alustatakse teist korda pärimus- ja seltskonnatantsude võistutantsimisega ning õhtul kell 20 on Karksi ordulinnuses pidu, kus astuvad üles 2 Quick Start, Liis Lemsalu, Hurax ja DJ Mel.

Pühapäeval kell 10 algab Karksi-Nuia keskplatsil esimese Mulgi toidu festivali programm. Kavas on Mulgi pudru tegemise õpituba, Mulgi õlle võistlus, mille käigus selgitatakse välja Mulgi õlle nautlemise meister ning asjatunda. Esinevad Lõõtsavägilased, Mulgi noorteorkester ja paljud teised. Kell 11 avavad oma uksed Karksi-Nuia kodukohvikud ning algavad Mulgi lahtised kettagolfi meistrivõistlused. Keskpäeval antakse Karksi-Nuia paisjärves start ujumisvõistlusele.

Kihelkonna päevad lõppevad kell 16 Karksi-Nuia õigeusukirikus vokaalansambel Orthodox Singers kontserdiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles