Isikliku rekordi püstitanud heitjal jäi 60-st meetrist puudu üks sentimeeter

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kelly Heinpõld parandas Pärnus oma isiklikku rekordit.
Kelly Heinpõld parandas Pärnus oma isiklikku rekordit. Foto: Eesti kergejõustiku liit

Enam kui poole tuhande noore sportlase osavõtul sel nädalal Pärnus peetud Rukkilille mängudel tegi Viljandimaa sportlastest parima tulemuse vasaraheitja Kelly Heinpõld, kel jäi vasaraheites 60 meetri joonest puudu üks sentimeeter.

Hõbemedali võitnud konkurenti edestas Heinpõld enam kui 15 meetriga. Kuu lõpus Bakuus peetavatele noorte olümpiapäevadele sõitev Heinpõld parandas selle heitega ka oma hooaja parimat tulemust enam kui 1,8 meetriga. Lisaks võitis kergejõustikuseltsi Sakala esindav Heinpõld ka 18-aastaste neidude kuulitõuke võistluse tulemusega 14.01 ning sai 36.08-ga kolmanda koha kettaheites.

Heinpõllu klubikaaslane Anabel Sarapuu võttis võidu alla 16-aastaste tüdrukute 100 meetri tõkkejooksus, mille ta lõpetas ajaga 14,93 ning edestas lähimat konkurenti kahe sajandikuga. Jane Roosimägi oli aga parim 16-aastaste neidude odaviskes. Tema viskas viimases voorus 47.85.

Neljanda esikoha tõi Pärnust Viljandimaale klubi Karksi sportlane Heidy Bergštein, kes võttis ajaga 15,23 võidu 18-aastaste neidude tõkkejooksus.

Teise kohaga naasid Pärnust vastupidavusalade klubi Staier esindajad Karoliine Käsper, kes ületas 16-aastaste neidude kõrgushüppes 1.62; Andres Hantson sai 16-aastaste poiste kolmikhüppes kirja 12.83 ning Merili Käsper, kes 14-aastaste neidude odaviskes sai tulemuseks 34.06.

Kergejõustikuseltsi Sakala sportlastest said Pärnus hõbeda Erik Maksimov, kes 14-aastaste poiste teivashüppes ületas 2.75; 16-aastaste neidude odaviskes tõi oma klubile kaksikvõidu Anett Joandi tulemusega 43.24 ning Kertu Tooming 14-aastaste neidude vasaraheites tulemusega 23.14.

Nii Merili kui Karoliine Käsper said pjedestaalil käia kaks korda, sest Merili sai kolmanda koha omaealiste kuulitõuke võistlusel tulemusega 11.38 ning temast kaks aastat vanem Karoliine oli tulemusega 10.60 kolmas kolmikhüppes.

Sakala esindaja Jaanika Roosimägi ületas 18-aastaste neidude teivashüppes täpselt kolm meetrit ja oli kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles