Üle Holstre järve ujuma hakanud mees kadus vee alla

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Päästjad otsisid Viljandimaal Holstre järves vee alla vajunud inimest.
Päästjad otsisid Viljandimaal Holstre järves vee alla vajunud inimest. Foto: Kenno Soo

Sõpradega Holstre järve ääres kala püüdnud ja napsi võtnud 44-aastane mees otsustas kolmapäeva õhtul kaaslastele näidata, et suudab üle järve ujuda. Sel teel lõppes aga mehel jõud ning ta vajus vee alla. Tuukrid leidsid uppunu kolmapäeva pärastlõunal.

Kell 21.45 teatati päästjatele, et Viljandi vallas Holstre külas läks mees järve ujuma ning vajus vee alla. Pinnaltpäästjatel ei õnnestunud kadunud 44-aastast meest enam kui tunni aja pikkuse otsimise järel leida. Alles neljapäeval enne kella viit õhtul leiti mehe surnukeha üles. Uppunu tõid järvest välja politseiga koostööd teinud tuukrid.

Päästetöö juhi kolmapäeva õhtul kogutud info põhjal oli järve ujuma läinud mees enne kala püüdnud ja alkoholi tarvitanud ning läks üle järve ujuma hoolimata sõprade keelamisest ja palvetest. Juhtumi asjaolude selgitamise ja kadunud mehe otsimisega tegeleb edasi politsei.

Holstre elanike sõnul on nende külas asuv väike järv nii suvitajate kui kalastajate seas väga populaarne. Viljandi ja Mustla ning Holstre ja Paistu vahelise tee ristumiskoha vahetuses läheduses olev järveke muutus veelgi populaarsemaks sel kevadel, kui kohalikud elanikud tegid ühistööna korda järve koolipoolse kalda. Soojadel suvepäevadel käib järve äärest läbi enam kui sada inimest.

Päästjad hoiatavad, et joobes ujuma minek on eluohtlik. Alkoholi tarvitanud inimene hindab oma võimeid üle, ei tunneta ohtu ning riskib oma elu ja tervisega. Igal aastal kaotab vees elu üle 40 inimese, kellest paljud on täies elujõus noored mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles