24-aastane ettevõtja ja poole tunniga kaunistatud tort

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Pagaritel ja kondiitritel algab tööpäev varakult. Hommikul kell kuus, kui Sakala ajakirjanikud tulevad vaatama, kuidas valmib sünnipäevatort 105-aastasele Sirvi Rõugule, on kondiiter Helen Jonov juba platsis ja tegeleb šokolaadiga.

Tordi pani ta kokku eelmisel õhtul ja üks tund on planeeritud kaunistamiseks – tegelikult kulub selleks aega umbes 30 minutit. Selle aja jooksul segatakse ka kreemid ja meisterdatakse šokolaadist kaunistused. Martsipanist roosid on Jonov samuti teinud valmis õhtul.

Tagasi üles