Viljandimaa tööandjad ei leia hooldajaid ja õmblejaid, tööd on raske saada sekretäridel ja raamatupidajatel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Tööandjatel on raske õmblejaid leida.
Tööandjatel on raske õmblejaid leida. Foto: Marko Saarm

Eesti töötukassa annab kaks korda aastas ülevaate maakonna tööturu olukorrast, mille tulemusel valmib tööjõuvajaduse baromeeter, millest on töötukassa lähetatud pressiteate kohaselt kasu nii tööandjale kui ka tööotsijale. Baromeeter prognoosib lühiajalist tööjõuvajadust ametite kaupa.

Töötukassa andmetel näitab värske tööjõuvajaduste baromeeter, et Viljandimaal on puudus väga erinevate valdkondade töötajatest. Suur puudus on hooldajatest ja õmblejatest, mis on mõlema valdkonna puhul eelkõige seotud madala palgaga. Raske on nendesse ametitesse leida töötajaid ka vahetustega tööaja tõttu, samuti on hooldajate töö füüsiliselt raske.

Väga keeruline on leida töötajaid erinevate metalli ja puidu töötlemisega seonduvatele ametikohtadele, kus on vajalikud spetsiifilised oskused ning töötatakse vahetustega. Jätkuvalt on tööandjatel väga raske leida sobivaid töötajaid tehnilist taiplikkust nõudvatele erialadele nagu mehhaanikud või lukksepad, kus töötajate puudus on sageli seotud ebapiisava kvalifikatsiooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles