Töökaristusest viilija sammud viivad vangi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kurjategija jätab vedelema tööriista, mida talle vanglas istumise asemel pakuti, ja karistuseks määratud töötunnid tegemata, tuleb tal edaspidi mõnda aega päikest vaadata läbi Rootsi kardinate.
Kui kurjategija jätab vedelema tööriista, mida talle vanglas istumise asemel pakuti, ja karistuseks määratud töötunnid tegemata, tuleb tal edaspidi mõnda aega päikest vaadata läbi Rootsi kardinate. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui mees peab oma tegude eest vangi minema, siis lõpuks ta sinna ka läheb, kuigi talle on antud võimalusi trellide tagant pääseda. Nii võib järeldada mitme hiljuti Viljandi kohtumajas tehtud otsuse põhjal.

Viljandimaal elavad Revo ja Rivo peavad uue aasta kolmandal päeval kell 16 olema Tartu vangla väravas, et asuda kandma neile määratud karistust. Mõlemad teenisid vanglasse saatmise eri rikkumiste eest ning enne kui kohtunik langetas novembri lõpul vangisaatmise otsuse, oli neil võimalik oma pahategu heastada rahatrahvi maksmise või ühiskondlikult kasuliku töö (ÜKT) tegemisega.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles