Tartu ülikooli astumise avaldusi saab esitada täna südaööni

Sakala
Copy
Täna südaööni saab esitada avaldusi kõrghariduse esimese astme ja magistriõppe eestikeelsete õppekavade alusel Tartu Ülikooli kandideerimiseks.
Täna südaööni saab esitada avaldusi kõrghariduse esimese astme ja magistriõppe eestikeelsete õppekavade alusel Tartu Ülikooli kandideerimiseks. Foto: Sille Annuk

Täna südaööni saab esitada avalduse, et kandideerida Tartu ülikooli bakalaureuse- või magistriõppe eestikeelsetele õppekavadele. Täna hommikuks oli sisseastumise infosüsteemis SAIS esitatud juba üle 8840 avalduse.

SAIS-is on näha esitatud sisseastumisavalduste arv erialati. Lõplikud andmed selguvad 8. juulil ja need avaldatakse seejärel ka Tartu ülikooli kodulehel.

Kellel ei ole ID-kaardi või mobiil-ID puudumise tõttu võimalik esitada avaldust SAIS-is, saab esitada paberavalduse 4. juulil kuni kella 16-ni Tartu ülikoolis kohapeal. Seda saab teha Tartus Ülikooli 20–320, aga ka Tartu ülikooli Pärnu kolledžis, Viljandi kultuuriakadeemias, Narva kolledžis ja Tallinna esinduses.

Oma paberdokumentidega peavad kohapeale tulema ka need üliõpilaskandidaadid, kelle SAIS-is esitatud avaldusel ei kajastu sisseastumiseks vajalikud õppetulemused ja haridusandmed.

Vastuvõtutingimused on Tartu ülikoolis õppekavati erinevad. Täpne teave on iga õppekava kirjelduse juures sisseastumisveebis.

Ühele õppeastmele kandideerimiseks saab iga kandidaat esitada kuni kaks avaldust. Nende hulka loetakse ka ülikooli Pärnu ja Narva kolledžisse ning Viljandi kultuuriakadeemiasse kandideerimise avaldused.

Vastuvõtuperioodi olulisimad tähtajad:

Avalduste vastuvõtt SAIS-is lõpeb 4. juulil kell 23.59.

Sisseastumiseksamid kestavad 8.–13. juulini.

Vastuvõetute esmased nimekirjad avaldatakse 15. juulil.

Kahe päeva jooksul pärast vastuvõtuotsuse tegemist tuleb vastuvõetul kinnitada SAIS-is oma õppima tuleku soov.

Õppeaasta algab 2. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles