Vallad premee­rivad parimaid lõpetanuid. Linn raha ei anna

Ingerliis Jüriado
, Suvefotograaf
Copy
Viljandi linnas kutsuti parimad lõpetajad tavapäraselt linnajuhtide vastuvõtule, kus nad said meene ning kirjutasid oma nime linna auraamatusse. Fotol teeb auraamatusse sissekannet gümnaasiumi hõbemedaliga lõpetanud Ann Silva Elmaste.
Viljandi linnas kutsuti parimad lõpetajad tavapäraselt linnajuhtide vastuvõtule, kus nad said meene ning kirjutasid oma nime linna auraamatusse. Fotol teeb auraamatusse sissekannet gümnaasiumi hõbemedaliga lõpetanud Ann Silva Elmaste. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa neljast omavalitsusest kaks tunnustavad koolilõpetanuid rahalise preemiaga pelgalt põhikooli lõputunnistuse saamise eest, üks aga medali eest. Viljandi linn piirdub meenetega, mida jagatakse pidulikul vastuvõtul kõige parematele.

Vahetult enne suviseid lõpetamisi võttis Viljandi vallavolikogu vastu otsuse, et kõrgkooli cum laude lõpetanu saab 500-eurose ja gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanu 300-eurose preemia. Gümnaasiumi hõbemedaliga, põhikooli kiitusega ja kutseõppeasutuse kiitusega lõpetanud saavad 200 eurot ning huvikooli põhiõppe kiitusega lõpetanud 100 eurot. Maksmise eeldus on see, et lõpetanu peab olema elanikuna valda registreeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles