Folgi lisaprogramm pakub tasuta üritusi

Sakala
Copy
Viljandi pärimusmuusika eel ja ajal on võimalik osa saada ka teistest kultuuriüritustest.
Viljandi pärimusmuusika eel ja ajal on võimalik osa saada ka teistest kultuuriüritustest. Foto: Kadri Lepasson

Eesti pärimusmuusika keskus teatab, et 25.–28. juulini toimuva Viljandi pärimusmuusika festivali ajal on võimalik osaleda ka tasuta üritustel.

Lisaprogrammist leiab 33 õpituba igale vanusele, ja kuus matka. Samuti saab osaleda raadiosaate «Ööülikool» avalikul salvestusel. Lisaks peetakse enne festivali kaks etnolaagrit ja kaks kursust, mille käigus saavad huvilised täiendada ja lihvida oma tantsu-, laulu- ning pillimänguoskusi.

Oma jutuvestmisoskusi saab lihvima hakata kohe esimese festivalipäeva õhtul kell 18 koos Piret Pääri ja Valdur Mikitaga. Samal päeval kell 21 jagab «Ööülikooli» avalikul salvestusel oma mõtteid headest lugudest kirjanik ja tõlkija Indrek Koff.

Otse festivali südames, Jaani kiriku ees vallikraavis seab end sisse regilaulu pesa «Hõimust hõimu», kus eeslauljate vedamisel lüüakse iga päev kindlatel kellaaegadel laul lahti.  

«Regilaul on eesti kultuuri tüvitekst ning kõige suurem lugu, seetõttu on igati paslik tõsta see «Hea loo!» festivalil aukohale,» ütleb programmijuht Tarmo Noormaa. «Pärimusmuusika on pidevas muutumises ja regilaulu pesa pakub võimaluse festivalil nii näha kui kogeda, kuidas kõige ürgsemast eesti kultuurinähtusest saab suure lava kontsert.»

Lisaprogrammi muusikalises osas ei jää tulemata ka pärimusbändide maailma värskete tegijate kasvupinnas, Roheline lava. Koostöös sõjamuuseumiga toimub 27. juulil kell 15 Viljandi rongijaamas kontsert, kus Põldsepp ja Pojad laulavad Soomusrongil Wabadus vabadussõja aegseid laule.

Viljandi pärimusmuusika festivali eel toimuvad traditsioonilised etnolaagrid. Paljudele noortele pärimusmuusikutele võimsaks inspiratsiooniallikaks olnud Eesti etnolaager leiab aset 23. korda, seekord 16.–28. juulini Kõpus.

Neile, kes ihkavad folgipeoks uusi tantsu- ja pillimänguoskusi omandada, toimub vahetult enne festivali, 23. ja 24. juulil Viljandi Vabas Waldorfkoolis kaks kursust. Pillimängukursust «Mängin ja räägin head lugu» juhendavad Sofia Joons ja Vabariigi esimene pillimees Juhan Uppin. Vajalik on eelnev mänguoskus. Kadri Lepassoni juhendatud pärimustantsude kursusele «Tantsin, tantsin, keerutan» on oodatud kõik, keda muusika lausa tõmbab liikuma. Kursused on tasulised.

Kõik festivali ajal toimuvad õpitoad, nii Eesti kui välismaiste artistide omad, on osalejatele tasuta ning eelteadmised pole üldiselt vajalikud (erandiks on siinkohal pillimänguõpitoad).

Lisaprogrammi täpse kava leiab kodulehelt.

Õpitubade programm on leitav siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles