Ugalas pääseb Ruth lahti

, teatripedagoog
Copy
Müstilise ja salapärase loo hargnedes ilmnevad Juhani (Rait Õunapuu), Maria (Marika Palm), Ruthi (Ruth Zaporah) ja isa (Andres Noormets) lugude valusad seosed.
Müstilise ja salapärase loo hargnedes ilmnevad Juhani (Rait Õunapuu), Maria (Marika Palm), Ruthi (Ruth Zaporah) ja isa (Andres Noormets) lugude valusad seosed. Foto: Heigo Teder

Ugala ja NoTaFe koostöölavastus «Ruth» sündis lavastaja Andres Noormetsa ja tegevusliku improvisatsiooni ema Ruth Zaporah’ ammusest soovist koos teatrit teha. Näidend telliti Soome näitekirjanikult Esko Salervolt ning too osales loomeprotsessis ka lavastusdramaturgina.

Esimesel vaatamisel tundub lugu hirmus lihtne. Nagu mainis mõni Hollywoodi horror’iga harjunud noor: justkui laste õudukas. Teist korda vaadates, kui aju pole enam keskendunud loo teadasaamisele ja häiritud info poolikusest, saab hakata nautima detaile ning sukelduda tähenduskihtide ja kujundite hämarkaunisse salailma. Olulised teemad on kinnihoidmine, kinnijäämine ning lahtilaskmise valu ja vajadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles