Eesti üks vanemaid ettevõtjaid sai 96-aastaseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ettevõtja Karl Luht sai esmaspäeval 96-aastaseks.
Ettevõtja Karl Luht sai esmaspäeval 96-aastaseks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Praeguseni Viljandis endale kuuluvat tehnikakauplust juhatav ettevõtja Karl Luht sai esmaspäeval 96-aastaseks. Talle kuulub osaühing K.Luht, mis omakorda peab Paalalinna serval asuvat Meloodia kauplust, kus kaubeldakse nii muusikainstrumentide kui aiatehnikaga.

Karl Luht on endiselt aktiivne ning teda võib ka iga päev näha autoroolis. 2011. aastal pälvis ta Viljandi linnalt elutööpreemia. 2017. aastal kandideeris ta tänase Isamaa nimekirjas Viljandi linnavolikokku. Ta sai 15 häält, kuid sellega volikokku ei pääsenud. Esimest korda püüdis ta linnavolikokku pääseda 2009. aasta valimistel

Eelmise aasta talvest alates on Luht tõenäoliselt ainus eestlane, kes on kohtunud kõigi Eesti presidentidega. Mullu veebruaris kohtus ta Kadriorus Kersti Kaljulaidiga. Poisikesena sattus ta aga korra juhuslikult kokku ka Konstantin Pätsiga, kes tal möödaminnes pead paitas. «Päts tuleb!» meenutas Luht paar aastat tagasi Sakalale oma ammust kohtumist. «Mõtlesin, et pistan jooksu, aga häbi oli ära minna. Päts tuli minu juurde, silitas pead ja ütles: «Teist saavad tulevased sõjamehed.»»

Loo algses versioonis oli väide, et Karl Luht tegi debüüdi poliitikas 2017. aastal. Tegelikult kandideeris ta esimest korda 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles