Lindilõikajad päästsid käsitöökoja uksed valla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avamisele tuli hulk huvilisi.
Avamisele tuli hulk huvilisi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede ennelõunal lõikasid kolmed käärid läbi vastvalminud Tarvastu käsitöökoja peaukse ette veetud kaltsuvaibamaterjalist lindid ning rahvakunstihuvilised pääsesid hubast koda uudistama.


Lindilõikajad olid Tarvastu vallavanem Alar Karu, käsitöökoja perenaine Riina Salm ja ehitusfirma esindaja Gunnar Pütsepp.



Hoone esimesel korrusel hakatakse pidama seminare, koolitusi ja muid üritusi, teisel korrusel võtavad kohad sisse käsitöölised.



Kangastelgedel sai näha juba alustatud kaltsuvaipa, järgmisel nädalal alustavad käsitööringid. Perenaise Riina Salmi sõnul on esialgu kavas koos lastega meisterdada helkureid, kursustel saab õppida Tarvastu kirivöö kudumist ja soojendavate randmekatete valmistamist.



«Meie pikemaks projektiks saab Tarvastu rahvarõivaste tegemine. Tahame selle aja jooksul selgeks õppida,» lausus perenaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles