Tõrvikurongkäik liitis aastapäeva eel õpilasi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Direktor Aavo Soopa tunglast läidetud tõrvikuid kandes kõndis koolipere läbi linna, pidades küünaldega meeles kunagisi koolielule kaasaaitajaid.
Direktor Aavo Soopa tunglast läidetud tõrvikuid kandes kõndis koolipere läbi linna, pidades küünaldega meeles kunagisi koolielule kaasaaitajaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ligi poolsada maagümnaasiumi õpilast ja töötajat kõndis neljapäeval tõrvikuid hoides oma kooli 134. aastapäeva puhul läbi linna. Direktor Aavo Soopa sõnul jääb see ilmselt viimaseks korraks, mil gümnaasiumi tähtpäeva peetakse.

Kui tuleval sügisel alustab tööd riigigümnaasium, muutuvad senised gümnaasiumid põhikoolideks.

«Kurvad me pole, seda ei saaks öelda,» lausus ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Riina Kangro. «Iga lõpp on millegi algus ja põhikooliga tulevad omad traditsioonid. Pigem on tegemist nostalgiaga.»

See poolteist kilomeetrit, mis kuuenda kuni kaheteistkümnenda klassi esindused rongkäigus läbi astusid, näitab tema ütlemist mööda just ühtekuuluvust ja liidab väikseid suurtega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles