Rongipilet läheb peagi kallimaks

Sakala
Copy
Alates 1. augustist tõuseb rongipileti hind keskmiselt viie protsendi võrra.
Alates 1. augustist tõuseb rongipileti hind keskmiselt viie protsendi võrra. Foto: Elmo Riig

Elron andis teada, et alates 1. augustist hakkavad kehtima uued rongipiletite hinnad. Uus hind tõuseb keskmiselt viis protsenti, mis tähendab, et piletihinnale lisandub 10–30 senti.

«Rongipiletite hinnad tõusevad keskmiselt viis protsenti. Enamasti tähendab see, et piletihinnale lisandub 10–30 senti, seejuures jäävad loomulikult kehtima soodustused,» selgitas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. «Muudatuse ulatus võib erineda sõltuvalt sellest, milliste peatuste vahel või millise rongiga sõidetakse – mõnel pool on hinnatõus suurem, kuid on ka hindu, mis jäävad samaks. Endiselt on kõige soodsam rongipilet soetada veebist, kus üksikpiletid on 15% soodsamad.»

Mõnel suure nõudlusega ekspressväljumisel hakkab kehtima veidi kõrgem piletihind.

«Nagu ka bussidel võivad alates 1. augustist ekspressrongide hinnad erineda sõltuvalt sellest, kui suur on nõudlus. Enamasti tähendab see, et hinnad on odavamad nädala sees ning kallimad eelkõige reede ja pühapäeva pärastlõunal. Tavaronge muudatus ei puuduta, et soodsad sõiduvõimalused oleks tagatud igal ajal. Sügisel plaanime pikemaid sõite tegevatele püsireisijatele mõeldes ja üldisemalt veebist piletiostmise soodustamiseks kasutusele võtta ka kümne korra pileti, mille puhul samuti ei oleks sõidukorra hinnas eri nädalapäevadel erinevusi,» tõi esile Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

«Peame nõudlusest sõltuvate hindade kasutuselevõttu vajalikuks, et tagada mugavamad sõiduvõimalused tipptunni väljumistel. Meil on siiralt kahju, et mõnel pikemal reisil ei ole kõigil reisijatel alati võimalik istekohta leida, kuid leevendust toovad uued rongid, mis saavad teenindama hakata loodetavasti kolme aasta pärast. Rõõmu teeb, et valitsus otsustas uued rongid osta, seega saame tulevikus ka reisijate ootustele paremini vastata,» sõnas Kongo.

«Hinnatõusul on mitu põhjust. Peamine neist on eelmisel aastal järsult tõusnud taristu kasutustasud, mille tõttu reisirongiliikluse kulud kasvasid ligi veerandi võrra. Samuti avaldab tuntavat mõju üldine kulude kasv, mis võrreldes 2017. aastaga, kui Elron viimati hinda tõstis, on olnud märgatav. Lisapiletitulu tagab rongiliikluse jätkusuutlikkuse ning võimaldab tihendada sõiduplaani – selleks aastaks lisasime ronge nii Tartu, Rapla kui ka Viljandi liinile, kuhu ekspressrongiga saab nüüd vähem kui kahe tunniga. Aasta lõpus lisandub veomahtu veelgi, näiteks plaanime sõiduplaani lisada uue Narva ekspressreisi,» selgitas Kongo.

1. augustist kehtima hakkavad uued hinnad on Elroni kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles