Suure-Jaani festival on tähtis kultuurisündmus kogu Eestile

, muusikaõpetaja
Copy
Suure-Kõpu mõisa saalis musitseerisid ansambel Concerto bachFest ja solistid. Georg Friedrich Händeli Saksa aariaid laulis sopran Arete Kerge, partneriks viiuldaja Mari-Liis Uibo.
Suure-Kõpu mõisa saalis musitseerisid ansambel Concerto bachFest ja solistid. Georg Friedrich Händeli Saksa aariaid laulis sopran Arete Kerge, partneriks viiuldaja Mari-Liis Uibo. Foto: Margus Elizarov

Päike, valgete vesiroosidega kaetud järv, värskelt niidetud heina lõhn ning kõige selle ümber helisemas muusika, ja mitte lihtsalt mingi muusika, vaid hoolega valitud nii esinejate kui sisu poolest – sellisena on mulle meelde jäänud 22. Suure-Jaani muusikafestival, mis leidis aset 16.–23. juunini.

Kõige eredamad elamused sain Venemaa Valaami (Valamo) kloostri meeskoori kontserdist. Suure-Jaani õigeusu kirikus on kuuldud palju väga häid koore, kuid see kollektiiv oli eriline. Nime poolest on ta küll kloostrikoor (asutatud 2005. aastal), kuid tegutseb ka kontsertkoorina ja sellisena ta kuulajatele mõjuski. Iga laulja oli väljapaistev omanäoline solist, kuid koor tervikuna kõlas kui hästi kokkuhäälestatud orel. Kohati tundus, et 12-liikmelise koori kõlajõud ei mahugi päriselt väikese kiriku võlvide alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles