Linnajuhid tunnustasid parimaid õpilasi

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Sakala keskuses tunnustati Viljandi linna parimaid lõpetajaid.
Sakala keskuses tunnustati Viljandi linna parimaid lõpetajaid. Foto: Marko Saarm

Täna kogunesid Viljandi parimad koolilõpetajad Sakala keskusesse linnapea ja volikogu esimehe pidulikule vastuvõtule.

51 Viljandi parimat koolilõpetajat kogunes kolmapäeval Sakala keskusesse linnapea ja volikogu esimehe pidulikule vastuvõtule.

Viljandi gümnaasiumi lõpetas sel aastal 181 noort. Medaliste on 20 ning neist üheksa said kuld- ja 11 hõbemedali. Medalisaajaid on iseloomustatud kui kohusetundlikke õppureid, mitmekülgsete huvialadega tegelejaid ning edukaid olümpiaadidel esinejaid. Noortel on ette näidata saavutusi nii spordis kui mälumängus.

Viljandi täiskasvanute gümnaasiumis oli 32 lõpetajat, neist üks kuld- ja kaks hõbemedalisti. Jakobsoni kooli lõpetas 62 noort, neist üks kiitusega. Kesklinna koolis oli lõpetajaid 78 ja kiitusega lõpetas kaheksa. Paalalinna kooli lõpetas 45 õpilast ning väga head tulemused sai üks noor.

Muusikakooli 24 lõpetajast pälvis kiituse üheksa noort, kes õppisid seitsmel erialal. Neid on olnud paljudel võimalik juba kuulata, sest nad on muusikakollektiivide koosseisus üles astunud kontsertidel ja konkurssidel.

Huvikooli 15 lõpetaja hulgast olid sel aastal parimad neli tantsu, kitarrimängu, kunsti ja laevamudeldamisega tegelevat õpilast. Need noored on silma paistnud pühendumuse ja tulemuslikkuse poolest ning esinenud hästi konkurssidel ja projektidega.

Spordikooli lõpetas 43 noort ja parimateks tunnistati neist neli. Need judo, kergejõustiku ja käsipalli eriala õpilased said medalikohti kohalikel võistlustel ning esinesid ka rahvusvahelistel jõuproovidel. Kunstikooli lõpetas tänavu viis noort, kellest üks on andekusega silma paistnud mitmel kooli korraldatud näitusel.

Linnapea Madis Timpson ja linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder rõhutasid, et noored ei unustaks, kust nad pärit on, ning soovisid edu edaspidiseks. Vastuvõtul käinud Kesklinna kooli kiitusega lõpetanud Hannah Kaarma sõnul möödusid põhikoolis veedetud aastad linnulennul ning edasi plaanib ta minna Tallinnasse, Gustav Adolfi gümnaasiumisse. "Tallinnas on suurem konkurents," sõnas ta. Lõpetajatele esinesid muusikakooli õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles