Viljandimaal avab end külalistele 20 talu

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Avatud talude päeva avaüritus eelmisel aastal.
Avatud talude päeva avaüritus eelmisel aastal. Foto: Ken Mürk

Viies üle-eestiline avatud talude päev on 21. juulil ning oma osalemisest on teada andnud 302 talu, millest 20 on Viljandimaal. Eelmisel aastal osales avatud talude päeval 296 talu.

Viljandimaal saab uudistama minna pruulikoda, Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli, aga ka näiteks alpakakasvatust. Lisaks on nimekirjas mitu taime- ja loomakasvatajat.

Kõige rohkem talusid on sel aastal avatud Harjumaal – 45. Arvukalt talusid avatakse ka Pärnumaal (42) ja Saaremaal (32). Üle poole taludest ootab külalisi juba 20. juulil, kuid kõik talud on avatud pühapäeval, 21. juulil.

Juulist alates on võimalik mitmelt poolt leida ka avatud talude päeva paberkaarte, kus on ära toodud, mis talud avatud on, millistel päevadel nad uksed avavad ning millega tegelevad. Kaarte leiab Alexela ja Circle K tanklatest ning Selveritest üle Eesti, samuti Elroni rongidest. Lisaks võib neid küsida turismiinfopunktidest ja maaeluministeeriumi valvelauast. Samuti on avatud talude päeva telk esindatud laulupeol Eesti toidu alal, kust kõik soovijad paberkaardi saavad.

Lisaks paberkaartidele on avatud talud esindatud Navicupi ja GoInvite'i mobiiliäpis.

Rohkem infot osalevate talude kohta leiab avatud talude päeva veebilehelt. Samuti on maaeluministeerium loonud Facebooki sündmuse, kuhu hakkab värsket infot lisanduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles