Ugalas etendub bioloogi ja luuletaja kahasse kirjutatud näidend

Alice Lokk
, reporter
Copy
Andres Noormetsa lavastuses «Ruth» kohtuvad psühholoogiline teater ja tegevuslik improvisatsioon. Laval saab näha ka viimati mainitud etendamissuuna loojat Ruth Zaporah’d.
Andres Noormetsa lavastuses «Ruth» kohtuvad psühholoogiline teater ja tegevuslik improvisatsioon. Laval saab näha ka viimati mainitud etendamissuuna loojat Ruth Zaporah’d. Foto: Elmo Riig

Homme esietendub Ugalas Andres Noormetsa elulooline müsteerium «Ruth», mis on kirjutatud koos soome dramaturgi Esko Salervoga. Lavastuse teeb eriliseks asjaolu, et selles saavad kokku psühholoogiline teater ning action theater ehk tegevuslik improvisatsioon, mille looja Ruth Zaporah samuti publiku ette astub.

Andres Noormets, «Ruth» on teie ja Esko Salervo kolmas koostöö. Mille põhjal tekkis jälle huvi temaga töötada?

Meie koostööd on olnud suhteliselt erinevad. Esimese asjana lavastasin Endla teatris tema filmistsenaariumi «Vaikus». Teist korda saime kokku Vanemuises, kui kutsusin ta «Othello» juurde lavastusdramaturgiks. Ja nüüd on siis kolmas kord, mis on eelmistest erinev, sest sel korral kirjutasime koos näitemängu «Ruth». Lisaks on Esko lavastusdramaturg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles