Kes väärib maakonna kõrgeimat autasu?

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa vapimärk.
Viljandimaa vapimärk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavanem ootab kuu lõpuni ettepanekuid, kellele võiks tänavu anda maakonna kõrgeima autasu Viljandimaa vapimärgi.


Vapimärk antakse Viljandimaal alaliselt elavale inimesele, kes on oma töö ja tegevusega silmapaistvalt kaasa aidanud maakonna arengule.

Vapimärgi asutas Viljandi maavalitsus Eesti Vabariigi 85. aastapäeva auks. Esimene autasu anti kodu-uurija Enno Piirile, eelmisel aastal sai vapimärgi kauaaegne Viljandimaa rahvatantsuõpetaja, kultuurielu edendaja ja kodu-uurija Lille-Astra Arraste.

Ettepaneku vapimärgi andmiseks võivad teha kõik soovijad. Taotlus peab olema kirjalik, vabas vormis ning eraldi blanketti selleks vaja ei ole. Kirja tuleb panna kandidaadi ees- ja perekonnanimi, tegevusala, teenete kirjeldus ja andmed esitaja kohta.

Vapimärgi andmise otsustab maavanema moodustatud nõukogu.

Autasu antakse pidulikult kätte 23. veebruaril Viljandi pärimusmuusika aidas, kus maavanem, omavalitsuste liidu esimees ja garnisoni ülem korraldavad Eesti Vabariigi 91. aastapäevale pühendatud vastuvõtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles