Mängupesa lasteaed läheb pärast pühi remonti

Sakala
Copy
Mängupeas lasteaia hoone
Mängupeas lasteaia hoone Foto: Marko Saarm

Tuleval teisipäeval algab Viljandis Männimäel Krõllipesa lasteaia Mängupesa õppehoone rekonstrueerimine.

3,56 miljonit eurot maksma mineva ehitusega saab korda linna suurim lasteaiahoone, mille 12 rühmas käib rohkem kui 200 last. Ehitustööde ajaks kolib lasteaed Vabaduse plats 6 hoonesse ehk ametite majja.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles linnavalitsuse pressiteate vahendusel, et lasteasutuste kordategemine on linnavalitsusele tähtis ja Mängupesa õppehoone remont on selles valdkonnas lähiaastate suurim investeering. Ta avaldas lootust, et ehitustööde ajal toimuvad muudatused ei valmista lasteaiaperele liiga palju ebamugavusi.

«Kõik on ikkagi hea eesmärgi nimel,» sõnas linnapea.

Alates teisipäevast piiratakse Mängupesa õppehoone kinnistu Riia maanteel aiaga. Samuti seatakse piirded Riia maantee 30, Riia maantee 28 ja Riia maantee 28a vahelise kõnnitee ümber ning seetõttu ei saa seda ehitustööde perioodil kasutada. Krõllipesa õppehoone Riia maantee 25 kinnistu poolses otsas olev korvpalliväljak võetakse uuenenud lasteaias kasutusele rühma mänguväljakuna ning seetõttu piiratakse ka korvpalliväljak aiaga.

Ehituse peatöövõtja on aktsiaselts Tartu Ehitus ning selle kogumaksumus koos käibemaksuga on 3 566 565 eurot. Sellest 85 protsenti ehk 3 085 431 eurot tuleb Viljandi linnaeelarvest. 481 134 euroga toetab lasteaiahoone energiatõhususe parandamist keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles