Laulupeo 150. aastapäevaks vermiti mälestusmedal

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juublilaulupeo mälestusmedal
Juublilaulupeo mälestusmedal Foto: Eesti Mündiäri

Kollektsioonmüntide ja -medalite vermimisega tegelev Eesti Mündiäri lasi laulupeo 150. aastapäeva puhul vermida mälestusmedali, millel on kujutatud rukkililledega ümbritsetud muusika sümbol lüüra ning esimesed read Lydia Koidula luuletusest "Mu isamaa on minu arm".

Piiratud tiraažiga meenemedal "150 aastat laulupidu" on Eesti kollektsionääridele tasuta.

Eesti Mündiäri müügi- ja turundusjuhi Kristine Kruuvi sõnul kauni kujundusega, kõrgreljeefne ning detailirikas pronksist medal välja antud meie laulupeotraditsiooni auks. Medali esiküljel on kujutatud muusika sümbolit lüürat. Seda ümbritsevad Eesti rahvuslilled rukkililled, kiri "Üldlaulupidu" ning aastaarvud "1869–2019". Medali tagaküljel on tammepärja sees kiri "150 aastat" ning medali servas esimesed read Lydia Koidula luuletusest "Mu isamaa on minu arm": "Mu isamaa on minu arm, kel’ südant annud ma."

"Just seda laulu esitati esimesel üldlaulupeol ühena kahest algupärasest eesti laulust, siis Aleksander Kunileiu viisistatuna. Hilisem Gustav Ernesaksa viisistatud versioon aga liigutab küllap iga eestlase südant – kujunes ju sellest Nõukogude okupatsiooni ajal Eesti mitteametlik hümn," lisas Kruuv. "Laulupidudel on läbi aegade olnud võimas rahvast ühendav jõud ning seetõttu otsustasime juubeliaastal pakkuda meie laulupidude traditsiooni ülistavat medalit Eesti kollektsionääridele tasuta."

Lähtudes õigluse põhimõttest, saab Kruuvi sõnul tellida iga majapidamise kohta ainult ühe tasuta laulupeomedali. Tellimusi täidetakse saabumise järjekorras. Tasuta medaliga saab tutvuda aadressil www.150laulupidu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles