Cleveron pani roboti püsti Ladina-Ameerikas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Tšiili pealinnas Los Dominicose kaubanduskeskuses ehitati pakirobot sisuliselt seina taha, nii et kasutaja näeb vaid roboti esipaneeli.
Tšiili pealinnas Los Dominicose kaubanduskeskuses ehitati pakirobot sisuliselt seina taha, nii et kasutaja näeb vaid roboti esipaneeli. Foto: Cleveron

Cleveron saatis roboti Ladina-Ameerikasse Pakirobotite tootja Cleveron alustas koostööd Tšiili kaubamajade ketiga Falabella Retail. See kuulub Falabella Gruppi, mis on suuruselt kolmas ettevõte kogu Ladina-Ameerikas.

Cleveroni juhi Arno Küti sõnul on Ladina-Ameerika veel avastamata turg. Falabella soovib Küti andmetel kasvada Ladina-Ameerika suurimaks jaemüügiäriks ning on seega Cleveronile hea partner uues maailmajaos äri alustamiseks.

Falabella on juba neljas ettevõte, kes on viimaste nädalate jooksul Cleveroni klientide hulka lisandunud. Mais teatati tegevuse alustamisest Uus-Meremaal, samuti said Cleveroni pakirobotid püsti Tšehhis ja Norras.

"Laiendame oma tegevust eri riikides ning ka maailmajagudes. Peagi saame ehk tõsimeeli öelda, et Viljandi robotid on vallutanud kogu maailma," lausus Kütt. Tšiili on esimene riik Lõuna-Ameerikas, kuhu Cleveron on jõudnud.

Falabella võttis kasutusele pakiroboti Cleveron 402, mis paigaldati Los Dominicose ostukeskusesse Tšiili pealinnas Santiagos. Poeketi kliendid saavad teha oma ostud veebipoes, tellida pakid kauplusesse ja need siis poes pakirobotist ise tellimuse koodiga välja võtta.

1889. aastal asutatud Falabella Grupp tegutseb seitsmes Ladina-Ameerika riigis, 2018. aasta kogukäive oli 13,3 miljardit dollarit. Grupp kavatseb saada regiooni suurimaks e-kaubandusettevõtteks. Online-ostude arv kasvab aastas 70 protsenti ning viimase 12 kuu veebiostud ületasid 823 miljonit Ameerika dollarit. Tšiilis, Peruus, Kolumbias ja Argentinas tegutsev Falabella Retail on Ladina-Ameerika suurim jaemüügiplatvorm, millel on regioonis rohkem kui sada kaubamaja.

Viljandis tegutseval Cleveronil on kliente 18 riigis Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Euroopas ja Uus-Meremaal. Eesti aasta ettevõtteks 2018 kuulutatud pakirobotite tootja avab sügisest ka oma kooli, Cleveroni akadeemias hakatakse koostöös Mainoriga koolitama robootikatarkvara arendajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles