Aiakohvikute päeval kaevati lõkkest välja lammas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Vastemõisas Mõisa kohvikus näitas meisterkokk Jüri Harutši, kuidas maa sees küpsenud lammast välja kaevata ja lahti lõigata.
Vastemõisas Mõisa kohvikus näitas meisterkokk Jüri Harutši, kuidas maa sees küpsenud lammast välja kaevata ja lahti lõigata. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval koos Suure-Jaani muusikafestivali avamisega peetud Põhja-Sakala valla aiakohvikute päev osutus menukaks, ettevõtmist soosis ilus ilm ja kohvikute rohkus.

Keskpäeval uudistas Vastemõisas Mõisa kohvikus hulk inimesi, kuidas meisterkokk Jüri Harutši kaevas välja lõkkes küpsetatud lambatükke. Ettevõtmist õnnistas kella lööv ja laulev šamaan Rein Õunapuu. Inimesed jälgisid hinge kinni pidades, kuidas kokk lambalihatükke välja kaevas. Kui ta esimese neist kätte sai ning märja küpsetuspaberi, kaheksa ajalehekihi ja fooliumi seest välja harutas, selgus, et lambaliha oli hästi küpsenud ja mahlane.

Märksõnad

Tagasi üles