Kurgja muuseumi peamaja läks suveks remonti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Eesti maaelumuuseumide ­sihtasutuse Jakobsoni muuseumi peaspetsialist Kersti Tammiksaar rääkis, et muuseumi väljapanek ­läheb täies ulatuses ümbervahetamisele, sest praegune on 1982. aastast ja nõukogude aja maiguline.
Eesti maaelumuuseumide ­sihtasutuse Jakobsoni muuseumi peaspetsialist Kersti Tammiksaar rääkis, et muuseumi väljapanek ­läheb täies ulatuses ümbervahetamisele, sest praegune on 1982. aastast ja nõukogude aja maiguline. Foto: Urmas Luik

Kurgja talumuuseumis algas eile peamaja remont, tööde lepinguline maksumus on umbkaudu 252 000 eurot ja peatöövõtja Pärnu REV Ehitus. Projekti koostas Pärnu firma Arcus Projekt.

Carl Robert Jakobsoni ajal 1881. aastal alustatud ja tema pere kasutuses lõplikult 1956. aastal valminud elamu külastamine ning selle kaunil peatrepil turismijäädvustuste tegemine on häiritud septembri lõpuni. Minna võib aga kauemgi, nagu mainis Eesti maaelumuuseumide sihtasutuse ­Jakobsoni talumuuseumi pea­spetsialist Kersti Tammiksaar. «Leping on neljaks kuuks, septembri lõpuni, aga ehitaja ütles, et vanade majade puhul ei tea kunagi, mis võib ette tulla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles