Kõige kallim ostukorv

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peale kõige odavamate jõulukaupade vaatasime poodides ka samade tooterühmade kõige kallimaid pakkumisi ning arvutasime nende põhjal välja ainult kallist kraami eelistava hüpoteetilise inimese ostukorvi maksumuse.

Selle eksperimendi põhjal saaks vaadeldud tooted kõige kallimalt kätte Maxima kauplusest, kus ostukorvi hind oleks 53 eurot 24 senti. Natuke vähem tuleks välja käia Rimis, kus koguhind tuli 52 eurot 53 senti.

Kõige väiksem, 27 eurot 9 senti oli kalli ostukorvi hind Säästumarketis — vähem kui üheksa eurot kallim sealsest odavaimast ostukorvist. Küllap näitab nii väike vahe lihtsalt kesist kaubavalikut, sest ka A&O odavaim ja kalleim ostukorv erinesid teineteisest suhteliselt vähe.

Tõe huvides tuleb mainida, et kalli ostukorvi hinna ajasid lakke eelkõige kaks toodet: hõõgvein ja piparkoogid. Maximas oli suurte glasuuritud piparkookide kilohind 25.67 ja Selveris 24.75 eurot, kuigi tegelikult ei osta neid keegi kilokaupa. Maksimarketi 12.67eurose liitrihinnaga glögi on keskmisest hõõgveinist samuti vähemalt poole kallim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles