Luule lugemise ­võistlusel selgusid parimad etlejad

, Jakobsoni gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleriigiline noorte etlejate võistlus «Koidulauliku valgel» tõestas, et luulearmastus pole noorte hulgast kadunud.

15. üleriigilise noorte etlejate võistluse maakonnavoor leidis aset 6. detsembril Viljandi linnaraamatukogus. Lydia Koidulale pühendatud võistlusel osalejatel tuli esitada üks luuletus või proosakatkend Koidulauliku loomingust. Teise pala autor on igal aastal erinev, tänavu oli see Paul-Eerik Rummo.

Õpilased võistlesid kahes vanuseastmes. V—IX klassis käivaid luulehuvilisi oli kohale tulnud 14, gümnasiste osales üheksa. Tase oli ühtlaselt tugev, sest linnaraamatukogus võtsid mõõtu koolide eelvoorudes sõelale jäänud õpilased.

Etlejaid hindas kolmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskuse peaspetsialist ja muinasjutuvestja Piret Päär, Viljandi kultuuriakadeemias lavastamist õppiv Otto Kosk ning Viljandi linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer. Nemad jagasid õpilastele hiljem ka näpunäiteid, mida järgmistel esinemistel arvestada.

Võistluse õnnestumisele aitasid kaasa veel linnaraamatukogu töötajad Ülle Rüütel ja Maire Killar ning Viljandimaa omavalitsuste liit.

Noorema astme parimaks lugejaks tunnistati Anna-Kaisa Adams Suure-Jaani gümnaasiumi seitsmendast klassist (juhendaja Helle Saluveer). Teiseks tuli Helena Hariet Tamme, kes käib Jakobsoni gümnaasiumi viiendas klassis (juhendaja Kaia Pihlak). Kolmanda koha sai Tobias Tammearu Viljandi maa­gümnaasiumi kaheksandast klassist (juhendaja Meeri Tuul).

Vanema vanuseastme parima selgitamine valmistas komisjonile raskusi, sest kaks etlejat olid väga võrdsed. Lõpuks otsustati, et esimest ja teist kohta jäävad jagama Paalalinna gümnaasiumi abiturient Merili Härginen (juhendaja Hille Alver) ja maagümnaasiumi üheteistkümnenda klassi noormees Karl Mitt (juhendaja Aili Kiin). Kolmandaks tuli Kertu Pikk Viljandi maagümnaasiumi kümnendast klassist (juhendaja Irene Artma).

12. detsembril Pärnus asetleidnud üleriigilisel võistlusel esindasid Viljandimaad Anna-Kaisa Adamson ja Merili Härginen. Tähelepanuväärse saavutusena võitis Merili Härginen seal vanema vanuserühma arvestuses kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles