Uuele koolimajale hakatakse lammutamisega teed tegema

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Kui mõned detailid välja arvata, hakkab Võhma uus koolimaja välja nägema selline. Helehall hoone on võimla, millega 2020. aasta augustiks valmiv maja ühendatakse.
Kui mõned detailid välja arvata, hakkab Võhma uus koolimaja välja nägema selline. Helehall hoone on võimla, millega 2020. aasta augustiks valmiv maja ühendatakse. Foto: As Resand

Kui Võhma kooli õpilased suvepuhkuselt naasevad, on nende õppehoone põhjapoolne osa lammutatud või hakkab see töö lõpule jõudma. Koolipere väiksemasse, idatiiba mahutamine ei valmista asjaosaliste kinnitusel raskusi, sest senine maja on lootusetult suureks jäänud ning seepärast riigi toel täiesti uus ehitataksegi.

Põhja-Sakala valla ehitus­spetsialist Avo Põder tähendas, et tegelikult oli kool juba möödunud sügiseks valmis põhjatiivast välja kolima, sest esialgu pidanuks lammutamine varem algama. Lõppenud õppeaastal kasutati jutuks olevat hooneosa Põdra juttu mööda minimaalselt ning kütegi oli seal maha keeratud.

Uus maja tuleb põhjapoolse osa kohale ning valmib plaani järgi 2020. aasta augustiks. Seejärel lammutatakse ka idatiib. Praegustest hoonetest jääb alles üksnes 2007. aastast pärinev võimla, millega kerkiv koolimaja ühendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles