Kiriku trepp on pidulikult avatud

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Kiriku trepi taastas osaühing Maakivist.
Kiriku trepi taastas osaühing Maakivist. Foto: Marko Saarm

Lõõtsahelide saatel kogunesid inimesed 11. juuni ennelõunal Viljandi Pauluse kiriku ette restaureeritud treppi avama. Õrn vihmasadu lisas sündmusele värskust ja pillihelid pidulikkust.

Praost Marko Tiitus meenutas kindlal kivitrepil seistes aegu tagasi ühe läti kolleegi jutluses kõlanud küsimust, milline pühakoda on kõige ilusam. Ja ehkki igaüks peab ilusaks oma kodukirikut või keegi imetleb mõne kiriku arhitektuurilist vormi, on kirikuõpetaja arvates kõige ilusam inimesi täis kirik – kirik, mis kutsub ja liidab inimesi.

Trepi avamise tseremoonia näitas, et Pauluse kirik on ilus, sest trepi taastamine liitis paljusid inimesi ja andis ühise eesmärgi, mille nimel pingutada.

Tiitus sõnas veel, et ilma karjaseta ei sünni koguduses ei head ega halvad asjad ning trepi restaureerimise tunnustuseks lisab praostkond Pauluse kiriku remondifondi 100 eurot.

LC Viljandi Ellipsi klubi esindaja Le Hussar ütles trepi avamisel kõigi toetajate nimel, et aastatepikkune töö heategevuses on näidanud, kuidas paljude inimeste väikese panusega võib korda saata suuri asju.

Heategevusprojekti koordineeris pühapäeval kultuuriakadeemia lõpudiplomi saav Maarja Mangus koos juhendaja Piret Ausiga.

Maarja Mangus ütles, et kõige keerukam selles töös oli leida erinevaid kanaleid, mille kaudu inimesteni jõuda.

Trepi avamisel esinesid lõõtspillimängija Vihur Põld ja torupillil Carolyn Mardim.

Järgmise etapina on Pauluse kirikus käsile võetud katuse restaureerimine.

Ohtlikus seisus peatrepi taastamise maksumuseks kujunes 15 720 eurot, millest 5000 euroga toetas Viljandi linn ja 5000 eurot pani Pauluse kogudus omavahenditest. Puuduoleva 5720 euro tarbeks korraldati läinud sügisel heategevuskampaania, mille kulminatsiooniks oli 9. novembril heategevuskontsert "Üle läve" koos tšellokvartett C-Jami, Mikk Kaasiku, Viljandi noorte sümfooniaorkestri koori ja tšelloõpilastega. Heategevuskontserdi ja annetustega koguti 11 950,58 eurot, mis oli kampaaniaks ja ehitustöödeks vajaminevast summast 2326,38 eurot rohkem. See summa kulub kirikuhoone edasiseks restaureerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles