Juuni alguse kuumus sulatas rekordeid

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Eile Paala järve ääres rannavalvurina ametis olnud Berit Tugi ütles, et läheb veetemperatuuri mõõtmiseks rinnuni vette ja laseb termomeetri juhtme rippu. See tähendab, et temperatuuri mõõdab ta meetri ja poolteise vahel ehk peaaegu põhjast. Näidu saamiseks ootab ta kolm minutit. Eile näitas termomeeter seal 24 kraadi.
Eile Paala järve ääres rannavalvurina ametis olnud Berit Tugi ütles, et läheb veetemperatuuri mõõtmiseks rinnuni vette ja laseb termomeetri juhtme rippu. See tähendab, et temperatuuri mõõdab ta meetri ja poolteise vahel ehk peaaegu põhjast. Näidu saamiseks ootab ta kolm minutit. Eile näitas termomeeter seal 24 kraadi. Foto: Marko Saarm

Juuni esimesel täisnädalal Eesti kohal püsinud kesksuvevääriline ilm tõi viiel päeval soojarekordeid. Selle suvehooaja uus soojatipp on 31,1 kraadi.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna asejuhataja Külli Loodla ütles, et kõnealuse näidu mõõtis Harkus asuv Tallinna ilmajaam 6. juunil. Viljandi ilmajaama vaatlusplatsil kerkis õhutemperatuur kõige kõrgemale ehk 30,4 pügalani 8. juunil.

Loodla andmeil tõi palavus kaasa osa jaamade soojarekordeid ja seda 4.–8. juunini, Viljandis näiteks sündis kuupäeva soojarekord 5. ja 6. juunil.

Uue juunikuu soojarekordi sai aga ainult üks jaam, Hiiumaal asuv Ristna. Et saartel pole õhutemperatuur tavaliselt nii äärmuslik kui mandril, piisas Ristnal rekordi tarvis 29,4 kraadist. Mõõdeti see 6. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles