Laulupeotuli jõuab Viljandisse

Üllar Priks
, reporter
Copy
Laulupeotuli
Laulupeotuli Foto: Sille Annuk

Viljandi pöörab laulu- ja tantsupeo tuld tervitades ja võõrustades pilgu laulupidude traditsiooni ajalukku. Tuli võetakse vastu Kesklinna kooli algklasside maja imelise vaatega hoovis, kus leidis aset Viljandi esimene laulupidu.

Järgmisena kohtuvad tuli ja selle rongkäiguks kogunenud saatjaskond Koidu seltsimaja ja Viljandi muusikakooliga. Eesti esimese üldlaulupeo aastal asutatud Koidu seltsile kirjutas Mihkel Lüdig 1904. aastal laulu "Koit", millega avatakse tänapäeval laulupeod. Muusikakoolis kogunes aga 90 aastat tagasi esimeseks lauluprooviks väärika ajalooga meeskoor Sakala, lisaks on seal õppinud, töötanud või tegutsevad praegugi laulupidude üldjuhid Olev Oja, Aarne Saluveer, Riivo Jõgi, Harry Illak ja Bert Langeler.

Viljandi koorid tervitavad laulupeotuld Viljandi Jaani kirikus kontserdiga. Pärast kontserti on laulu- ja tantsukollektiivide esindajatel võimalik viia tuli oma lahkunud juhtide haudadele, meenutades ja austades nende panust laulu- ja tantsutraditsioonide jätkamisse.

Pidustuste kava

Kolmapäev, 12. juuni

Kell 19.30 kogunemine laulupeotule vastuvõtmiseks Viljandi Kesklinna kooli hoovis Jakobsoni tänav 42

Kella 19.30–20 mängib Viljandi muusikakooli puhkpilliorkester

Kell 20 tule vastuvõtmine Viljandi vallalt ning rongkäik Jaani kirikusse peatusega Koidu seltsimaja ja muusikakooli nurgal

Kell 21 tuletulemise kontsert Jaani kirikus Viljandi kooridelt

Kell 22 laulu- ja tantsukollektiivide esindajad saavad viia tule surnuaedadesse kollektiivide juhtide ja liikmete haudadele

Neljapäev, 13. juuni

Kell 7.30 laulupeotule äratamine ja teelesaatmine Jaani kirikust

Kell 19 kontsert "Ajaväli" sarjast "Jazzilaulupidu" Sakala keskuse hoovis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles