Taago Tubin – ääretult põhjalik lavastaja, kelle autos tuleb viirukit suitsutada

, ajakirjanik
Copy
Taago Tubin
Taago Tubin Foto: Kristi Markov

Ugala teater lõpetas 99. hooaja maikuu viimasel päeval kevadpeoga, kus traditsiooniliselt valiti ka hooaja parimaid. Parima lavastuse selgitamisel tuli välja, et kaks lavastust, Andres Noormetsa «Surmkindlad asjad siin elus» ja Taago Tubina «Once», olid kogunud võrdse arvu hääli.

Jaanuaris esietendunud muusikal «Once» on Taago Tubinale juba 61. lavastus. «Nagu pealkirigi viitab, elame ainult üks kord. Kui inimesed saavad siit inspiratsiooni, et oma rõõmu või armastust väljendada, või mõtteid selleks, mida nad tahaksid oma elus teha või muuta, siis on see lugu oma töö teinud,» ütleb ta Ugala kodulehel. ««Once» on lugu inimestest, kes leiavad oma hääle muusika tegemise kaudu. «Once’i» teatriversiooni teeb eriliseks see, et kogu muusikaline materjal luuakse elavas ettekandes ja igaüks 12-st etendajast mängib ka vähemalt üht muusikainstrumenti.»

«See on üks kvaliteetsemaid muusikaliproduktsioone, mida ma olen Eestis näinud,» kiidab dirigent ja laulja Valter Soosalu esietenduse järel Õhtulehele antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles