Mida väiksem linn, seda suurem hansa

Margus Haav
, reporter
Copy
Linnapeaamet on juba selline, et avalikus kohas ei sobi riideid seljast ajada. Hollandi Kampeni linnapea Bort Coolwine ei hakanud libedale teele minema ning käis saunas töörõivaste ja kõige nende juurde kuuluvaga.
Linnapeaamet on juba selline, et avalikus kohas ei sobi riideid seljast ajada. Hollandi Kampeni linnapea Bort Coolwine ei hakanud libedale teele minema ning käis saunas töörõivaste ja kõige nende juurde kuuluvaga. Foto: Viljandi Linnavalitsuse Fotoarhiiv

Viljandi on hansalinn juba alates 1346. aastast. Uus-Hansa liikumises osaleb ta 1992. aastast ning enam-vähem sellest ajast on siin ka hansapäevi peetud. Need on saanud igasuviseks traditsiooniks, mis puhub oma kultuuriprogrammi ja kauplejatega linnale elu sisse mitmeks päevaks.

Viljandis ei saa hansapäevad kuidagi kahe silma vahele jääda. Kuidas on aga lood teistes Euroopa hansalinnades?

Viljandi linnavalitsuse turismiameti juhataja Krista Kull on mööda rahvusvahelisi hansapäevi ringi liikunud juba 2003. aastast ja tema kinnitusel käib hansapäevade korraldus ühe standardi järgi.

«Formaat on ette antud,» räägib Kull. «Hansapäevad algavad õhtul rongkäiguga, on hansalaat, delegaatide koosolek ja noortehansa kogunemised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles